Ons vlees

PUUR AUSTRALISCH KWALITEITSRUNDVLEES

Cow Under speelt in op groeiende vraag naar kwaliteitsvlees. We halen ons rundvlees daarom rechtstreeks bij de boer en verzorgen het hele traject van vacuüm verpakken, gekoeld transporteren en aan huis bezorgen geheel zelf.

Dat scheelt een flink aantal tussenschakels en dat zie je terug in onze prijzen. Per ons betaal je ongeveer dezelfde prijs als je gewend bent in de supermarkt. De kwaliteit van ons vlees is echter vele malen beter!

Gegarandeerd vrij van antibiotica

De boerderij waar Cow Under haar vlees inkoopt is zo groot als de provincie Utrecht. De 40.000 Angus-ossen hebben er elk ruim zes voetbalvelden aan vrije ruimte om te grazen. De runderen staan nooit op stal, krijgen geen groeihormonen, worden niet ingeënt tegen koeienziektes en krijgen geen preventieve antibiotica, zoals wel gebruikelijk is in de Europese bio-industrie. Cow Under levert rundvlees dat gegarandeerd vrij is van antibiotica.

Geborgde kwaliteit

Het vlees dat je bij Cow Under koopt is vlees van de Angus os, een Engels ras. De runderen worden op natuurlijke wijze geboren, lopen hun hele leven buiten en eten gras. Alleen de laatste 100 dagen eten ze graan. Het vlees wordt door de Australische organisatie MLA gekeurd en voorzien van een kwaliteitslabel. Het label garandeert de kwaliteit van het vlees: de mate van marmering en de kleur van het vet en het vlees. De CO2 die geproduceerd wordt door de runderen en het transport wordt ook via de MSA gecompenseerd.