Ons verhaal

Ons verhaal

WELKOM OP DE FARM VAN FAMILIE ANGUS

Cow Under koopt haar vlees in bij veehouders Blair en Josie Angus en hun vier kinderen. Hun boerderij staat in Carpentaria Downs in North Queensland, AustraliĆ«.

De dichtstbijzijnde stad is 300 kilometer verderop en de dichtstbijzijnde buurman woont op 36 kilometer afstand. Je kunt je daarom voorstellen dat de runderen van de familie Angus in een schone, natuurlijke omgeving leven met vers gras zo ver het oog reikt.

Dierwelzijn van generatie op generatie

Het veehouden krijgen de kinderen van de familie Angus met de paplepel ingegoten. Al vroeg helpen ze mee met de verzorging van alle dieren op en rond de boerderij. Vanaf een jaar of 10 zitten ze al op hun paard om de runderen bijeen te drijven. Het dierwelzijn staat daarbij voorop. Niet als gecertificeerd proces maar als manier van leven, als een traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Proef puur geduld

De familie Angus is met recht trots op hun producten. Het vlees van hun runderen smaakt geweldig dankzij hun manier van leven. Het heeft een diepe karamelachtige smaak, is sappig en mals en presenteert prachtig op het bord. Je proeft als het ware de rust, de ruimte en het wuivende gras; uitzonderlijke vleeskwaliteit als het resultaat van natuurlijk dierwelzijn en puur geduld. Gras groeit nou eenmaal niet harder als je eraan trekt.